Середа, 24.04.2024, 00:08
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 ... 15 16 »

 

Крим та Кіровоград… Здавалося б, що може об’єднувати ці два універсуми ще, крімадміністративної приналежності до України… Поезія! Незбагненна для когось і така зрозуміла як спосіб зближення і боротьби – Поезія! Без пафосу, але в цей час тектонічних зламів у свідомості українців поети, як і журналісти, співаки, письменники, є тією рушійною силою, яка об’єднує людей, маневруючи між складними поняттями, розставляючи ті важливі акценти, які набувають пророчості і зрозумілості в поетичному слові та контексті.

Антологія «Шепіт Альми», ініціатором якої стала небайдужа кіровоградська молодь в особі А ... Читати далі »

Переглядів: 432 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 17.11.2014 | Коментарі (0)

Зазирнути за лаштунки видавничого бізнесу, з перших вуст дізнатися про нові тенденції у вітчизняному книговиданні змогли учасники проекту «Як видати книгу», що проходив 1 - 2 листопада у Львові. Ініціатором проекту стала організація «Центр літературної освіти».

Протягом двох днів із молодими авторами, редакторами та людьми, небайдужими до видавничої справи професійними секретами ділилися провідні українські видавці, керівники видавничих проектів, фахівці з авторського права. Зокрема, спікерами проекту були: Василь Ґабор – письменник, літературознавець, автор і упорядник серії «Приватна колекція» видавництва «Піраміда»; Юка Гаврилова – літературний агент, експерт з авторського права, керівник Юридичного бюро Київської національної медіапрофс ... Читати далі »

Переглядів: 645 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 05.11.2014 | Коментарі (0)

Вперше відбувся проект "Видавнича кухня" – дивна, на перший погляд, синергія їжі, літератури, книги, музики, яку ініціювала кафедра видавничої справи та редагування.

«Готуючись до цього свята, ми з’ясували, що творчість кулінара, письменника, поета, художника, видавця існує за спільними законами гармонії. А об’єднує їх натхнення, бажання творити яскравий естетичний продукт», – наголосили під час відкриття зустрічі.

Шанувальників їжі та літератури виявилося багато – весь посуд, заготовлений організаторами для продажу млинців, розійшовся повністю, а це 60 комплектів (довелося позичати в кав’ярні «Марракеш», яка люб’язно надала свою літню терасу для заходу).

Організатори дос ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 26.10.2014 | Коментарі (0)

Кафедра видавничої справи та редагування

Факультет філології та журналістики

КДПУ ім. В. Винниченка

Прес-анонс проекту

«Видавнича кухня»

23 жовтня

15.00-16.30

Дворик Студії на Дворцовій, 12

Партнер проекту

Jane and Vika creative group

Меню

Інсталяція «Смачні ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 19.10.2014 | Коментарі (0)

Шоколадний фестиваль – новий проект кафедри видавничої справи та редагування. Історія його появи – проста. На парах з рекламних видань (там, де багато теорії, а практики мало – так стверджують студенти) в 23-й групі виникла ідея розробити нестандартне пакування для шоколаду, яке можна використовувати як промоційний інструмент.

Результати були позитивними,  і з’явилася ще одна, на мій погляд, смілива ідея, перевірити, як такий формат шоколаду сприйматимуть потенційні споживачі. Сонячного ранку 8 жовтня студенти запропонували мотиваційний шоколад для університетської молоді.

Благодійну акцію під назвою «Шоколадний фестиваль» сприйняли дуже тепло не тільки студенти, викладачі, громадські діячі, а й журналісти – це доказ тог ... Читати далі »

Переглядів: 627 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 17.10.2014 | Коментарі (0)

В Кіровограді створили унікальне картографічне видання «Ліси Кіровоградщини: розташування, обриси, назви». Ініціатором проекту став науковець і мандрівник Андрій Домаранський, доцент кафедри географії та геоекології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Закоханість Андрія в Кіровоградщину доведена не одним краєзнавчо-географічним виданням, кожне з яких має свою порцію романтики, а відтак і поезії (як-от листівки «Моя Кіровоградщина. Ландшафти», довідкове видання "7 чудес України. Кіровоградська область").

На презентації, яка символічно відбулася в переддень професійного свята освітян, зібралася повна ... Читати далі »

Переглядів: 895 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 10.10.2014 | Коментарі (0)

За усе  життя на моєму шляху виникали постаті кардинально різних людей. Кожен із них по-своєму сприймав  світ, мав різні  звички, навички та, звичайно ж,  професію. Я завжди був певен, що в цьому вимірі кожна особистість – унікальна, й іншої такої тут немає. Однак, все ж одну вагому схожість я завжди бачив у більшості людей – мало хто щиро плекав любов до власної професії.

Це був четвер. Нас, студентів кафедри видавничої справи та редагування, у добровільно-примусовому порядку забрали з пари, аби ми відвідали якийсь невідомий нам захід у бібліотеці Чижевського. На щастя, більшість моїх колег-одногрупників мали уяву про це місце, або хоча б знали, де воно знаходиться. На чолі із викладачем ми вирушили до пункту призначення, розподілившись на групи за інтересами і розпорош ... Читати далі »

Переглядів: 551 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 07.10.2014 | Коментарі (0)

Успішно розпочався новий сезон Медіа-клубу, ініційованого кафедрою видавничої справи та редагування. Студенти зустрілися з Богданом Стасюком – перекладознавцем, науковцем, теоретиком і практиком перекладу. Його перша перекладна книга – «Сталкі та його команда»  (Видавництво «Навчальна книга – Богдан», 2013), над якою пан Богдан  працював разом із Володимиром Чернишенком, Сергієм Стецем та Лесею Смірновою.

Шкільні історії про Сталкі – особлива сторінка творчості всесвітньо відомого письменника Ред'ярда Кіплінґа. Українською перекладено вперше, з ексклюзивними автентичними шкільним скетчами та замальовками одного з прототипів головних героїв книги &nda ... Читати далі »

Переглядів: 671 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 29.09.2014 | Коментарі (0)

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Факультет філології та журналістики

Кафедра видавничої справи і редагування

 

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

Факультет філології та журналістики Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка запрошує учнів ЗОШ І-ІІІ ступенів Кіровоградської області взяти участь у Конкурсі "Шкільна журналістика", який буде представлений у трьох номінаціях:

 

"Майбутній журналіст"

"Наша газета"

"Фотожурналіст"

До журі входять декан факультету, доцент Л. П. Кричун; завідувач кафедри видавничої справи т ... Читати далі »

Переглядів: 701 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 25.09.2014 | Коментарі (0)

Їдемо до Львова

За свою більшу половину життя я, звичайно, чула безліч оповідок про Львів, його особливу ауру європейськості й містицизму, кавовий присмак та елегію старовини. Але у самої так складалося (чи навпаки не складалося), що не побувала у Львові жодного разу. І от сталося! Зорі зійшлися: блискучий і помпезний Форум видавців, моє скромне уславлення як автора «Видавництвом Старого Лева» («Приїжджайте, отримайте авторський примірник»), день народження сина, який давно мріяв про цю подорож, мамина приятелька-львів’янка, яка погодилася нас прихистити на декілька днів. Усе! Їдемо до Львова.

Моя добра знайома, зачувши, що я зібралася до міста Лева, зі щемом у голосі зізналася: «Я тобі заздрю. Ти зможеш уперше побачити Львів» ... Читати далі »

Переглядів: 502 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 20.09.2014 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024