П`ятниця, 29.03.2024, 10:55
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 15 16 »

Втілити свої видавничі ідеї студентам третього та четвертого курсів було запропоновано у форматі листівок і презентувати їх у рамках «Видавничого тижня» на факультеті філології та журналістики.

На перший погляд листівка – найлегший у виконанні видавничий продукт. Насправді ж, віднайти адекватне втілення оригінального задуму та створити листівку, яка б задовольняла утилітарні та естетичні потреби споживачів, – справа не з легких.

Кожен студент намагався вкласти у свій проект якнайбільше індивідуальності та популяризувати свою тему-фаворита.

Серед представлених комплектів листівок виділяються такі: власні враження від пісень Володимира Івасюка передала у своїх малюнках Ольга Макаревич, створила власний рейтин ... Читати далі »

Переглядів: 511 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 14.04.2014 | Коментарі (0)

«Буктрейлер як видавничий гаджет» - таку тему запропонували для студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування» в програмі «Видавничого тижня»
«Створення буктрейлерів – особливий маркетинговий тренд, солідні видавництва вважають створення проморолика до книги необхідною умовою її просування», - наголосила Ірина Ткаченко, ініціатор тренінгу.

Після розповіді про історію та технологію створення буктрейлерів студенти переглянули цікаві зразки промо-роликів, які дивували технікою виконання, режисерськими варіаціями. Серед переглянутих буктрейлерів були як іноземні, так і українські приклади.

Як може використати знання про буктрейлери в професійній діяльності майбутній редактор, видавець та вчи ... Читати далі »

Переглядів: 529 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 13.04.2014 | Коментарі (0)

У всіх кіровоградців вже давно на слуху назва видавництва «Імекс ЛТД». Асортимент у них величезний: починаючи від канцелярських документів, листівок, магнітів, друку на чашках, футболках, завершуючи справжніми шедеврами видавничої справи – книгами.

Візитівкою «Імекса» з упевненістю можна назвати якісну поліграфію видань, які поширюються не лише в Кіровоградській області, а й за її межами.

Говорячи про якість видань, слід звертати увагу не лише на привабливі ілюстрації, а й вчитуватися у зміст книги. Якраз грамотне і логічне текстове наповнення й гарантує копітка робота коректора.

Саме з представником такої нелегкої професії студенти факультету філології та журналістики мали можливість поспілкуватися у ... Читати далі »

Переглядів: 450 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 13.04.2014 | Коментарі (0)

Студенти та викладачі одного з найпатріотичніших факультетів нашого університету організували фотофлешмоб, яким стверджують свою громадянську позицію.

 

 

 

 

... Читати далі »
Переглядів: 406 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 10.04.2014 | Коментарі (0)

З проведення відкритих лекцій і тренінгів стартував "Видавничий тиждень" на факультеті філології та журналістики. Ідейниками першого книговидавничого фесту у форматі "non-stop" стали викладачі кафедри видавничої справи та редагування, зокрема один із організаторів "Видавничого тижня" Ірина Ткаченко.

Першим на видавничу дистанцію вийшов фахівець в розумінні медіатекстів та сприйнятті аудіо й відеокартинок Дмитро Шульга. Після короткої наукової частини, яку сам лектор з посмішкою назвав нудною, втім мав озвучити через важливість інформації, Дмитро Шульга захопив присутніх відеокартинками. На прикладі короткометражок та відеосюжетів обговорили якими засобами можна впливати на глядача з допомогою аудіоефектів, відеорядів та окремих деталей. Побачене розкладали по поли ... Читати далі »

Переглядів: 491 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 09.04.2014 | Коментарі (0)

На факультеті філології та журналістики стартував "Видавничий тиждень". Програма заходів охоплює як видавничий сегмент, так і медіазнавчий, освітній. Подібний проект відбувається на факультеті вперше. До співпраці з кафедрою видавничої справи та редагування долучилися кіровоградські журналісти, редактори, видавці.

Після завершення проекту всі матеріали будуть доступні в режимі відеоперегляду - унікальний шанс для тих, хто не встиг побувати на всіх заходах "Видавничого тижня".

Студенти отримали можливість відвідати нетрадиційні лекції, тренінги, семінари, презентації, також взяли участь у патріотично-мотиваційному фотофлешмобі.    

... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 09.04.2014 | Коментарі (0)

Вперше на факультеті філології та журналістики відбудеться "Видавничий тиждень".
Проект для майбутніх редакторів, видавців та журналістів.
Шукай для себе цікаві формати зустрічей, отримуй досвід передових журналістів, редакторів, науковців, спілкуйся з кіровоградськими видавцями, презентуй свої видавничі проекти!

Видавничий тиждень працює для тебе!

Організатор: кафедра видавничої справи та редагування КДПУ ім.В.Винниченка 

Координатор проекту: Ірина Ткаченко (80976931163)

 

Програма «Видавничого тижня»

7 квітня (понеділок). 12.40. – відкрита лекція «Аудіовізуальні медіатексти». Спікер – Дмитро Шульга

8 квітня (вівторок). 9.40. – від ... Читати далі »

Переглядів: 429 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 07.04.2014 | Коментарі (0)

Колектив кафедри видавничої справи та редагування щиро вітає Ірину Анатоліївну Ткаченко із призначенням стипендії Кабінету міністрів України для молодих учених. Бажаємо нових здобутків і досягнень на викладацькій та науковій ниві!

Стипендія Кабінету міністрів України щорічно призначається кращим молодим науковцям, які успішно проводять наукові дослідження, здійснюють актуальні науково-технічні розробки і вже досягли визнаних результатів.

Ірина Анатоліївна Ткаченко – старший викладач кафедри видавничої справи та редагування, кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник науково-дослідної частини «Системологічна теорія літературного твору та методологія його аналізу з рецептивних позицій» (науковий керівник – пр ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 02.04.2014 | Коментарі (2)

Про журналістику як мистецтво незручних питань дізналися в КДПУ ім.В.Винниченка. 
Майстер-клас Вікторії Талашкевич про сучасні тенденції в медіа-індустрії відбувся 19 березня. Ініціаторами зустрічі учні Педагогічного ліцею, для яких зараз є важливим вибір майбутньої професії.

"Перехрестя, на якому відбувається вибір професії, складний і відповідальний", - наголосила Вікторія Талашкевич і запропонувала учням професійний погляд на переваги і особливості роботи журналіста.
Студентам 53 групи спеціальності "Видавнича справа та редагування" теж пощастило потрапити на ексклюзивний діалог з популярним медійником Кіровограда.

"Журналісти - люди смачні, але їсти їх не можна" ... Читати далі »

Переглядів: 615 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 31.03.2014 | Коментарі (0)

Сьогоднішній ранок студенти КДПУ ім. В. Винниченка розпочали з гімну України. Після першої пари, на початку 10 ранку, близько півсотні студентів різних факультетів зібралися біля пам'ятника В. Винниченку на площі між корпусами вишу і гуртом заспівали гімн, тримаючи у руках український прапор.

Співочий флешмоб організувала студентка 4 курсу факультету філології та журналістики, активістка кіровоградського Євромайдану Олександра Панченко. Запевняє, гімн або інші українські пісні можна співати хоч кожного ранку.

"Сьогодні є актуальним єднання України, людей, які говорять російською, українською. Я подумала, що було б добре, якби студенти взяли ініціативу і заспівали гімн. Мені здається, було б неп ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 31.03.2014 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024