П`ятниця, 19.04.2024, 09:53
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 26 » Львівська атмосфера в Кіровограді, подарована факультетом філології та журналістики
20:37
Львівська атмосфера в Кіровограді, подарована факультетом філології та журналістики

Вперше відбувся проект "Видавнича кухня" – дивна, на перший погляд, синергія їжі, літератури, книги, музики, яку ініціювала кафедра видавничої справи та редагування.

«Готуючись до цього свята, ми з’ясували, що творчість кулінара, письменника, поета, художника, видавця існує за спільними законами гармонії. А об’єднує їх натхнення, бажання творити яскравий естетичний продукт», – наголосили під час відкриття зустрічі.

Шанувальників їжі та літератури виявилося багато – весь посуд, заготовлений організаторами для продажу млинців, розійшовся повністю, а це 60 комплектів (довелося позичати в кав’ярні «Марракеш», яка люб’язно надала свою літню терасу для заходу).

Організатори досягли поставленої мети – створили позитивну атмосферу, в якій відбувся творчий діалог про їжу як феномен кулінарії, культури та особливий засіб комунікації. Найголовніша місія проекту – зібрати кошти для кіровоградських захисників, які перебувають в зоні АТО. Благодійний фонд після «Видавничо кухні» склав 1000 грн. Благодійні заходи в межах проекту покликані згуртувати небайдужих людей, які готові допомогти кіровоградським захисникам в зоні АТО. Всі кошти, отримані в результаті продажу млинців та шоколаду, будуть передані волонтеру Олексію Тітову.

Дозволимо собі декілька репортажних коментарів.

Формат заходу – фестивальний, працювали тематичні столики, розважальна та дегустаційна програма, яку організували студенти спеціальності «Видавнича справа та редагування», викладачі та журналісти. «Факультет філології та журналістики вміє надихати і створювати! Примхлива погода не стала на заваді: не будемо лукавити, були готові до того, що ніхто не прийде. Але!!! З огляду на кількість використаного посуду для млинців, які приготувала для Кухні Ольга Кирилюк, аншлаг був! Ми щиро вдячні Vika&Jane Creative Group за підтримку, поради, настанови і віру в наші сили як організаторів. В таких проектах важливо відчувати розуміння людей і бажання допомогти», – поділилася враженнями в своєму Facebook Ірина Ткаченко, координатор проекту.

Дійсно отримався ліьвівський формат (хто був на Форумі видавців у Львові, той зрозуміє) кулінарно-видавничої тусовки: позитивна атмосфера, активна концентрація камер і фотоапаратів вже після п’яти хвилин спілкування сприймалася як щось дуже природне і органічне. До речі, ініціаторів проекту запрошено на телепрограму "Ранкова кава", а гастрономічна тема стане окремим сюжетом в програмі "Єлисаветградський книговир" (до речі, було ще цікаве "післяпаті" з Дмитром Шульгою, який перевірив кулінарну ерудованість ненаситних відвідувачів "Видавничої кухні").

Меню, яке запропонувала наша видавнича кухня, відбулося, хоч і з варіаціями та імпровізаціями (адже трішки свої корективи внесла погода): книжкові виставки, фотороботи Галини Артеменко (колишня випускниця спеціальності «Видавнича справа та редагування», яка зараз займається artfood) та Анастасії Дзюбак (нам не вдалося їх презентувати у вигляді "фотосушки", але охочі могли погортати імпровізований фотоальбом), кулінарно-художні інсталяції (учасники оживлювали смаки з літературних творів, давали можливість подегустувати), феєричний кулінарний батл, який довів, що кіровоградські журналісти, науковці та студенти – творчі та віртуозні люди (приз глядацьких симпатій дістався родині Манженко-Круть, проте всі учасники змогли здивувати і нагодувати – Наталя Фенько сніданком Вергілія, Ольга Кирилюк – млинцями з сиром та маком, Поліна Борсук – українським борщем, Артем Луценко – фірмовим тортом в шоколаді). А ще приємно, що долучилися студенти факультету іноземних мов – німецькі кулінарні мотиви були пікантними і смачними! Всім шанувальникам кулінарії запропонували долучитися до створення колективної «Книги рецептів», яка теж є ексклюзивною: це хенд-мейд книга, яку спеціально для «Видавничої кухні» була створена Ольгою Цимбаліст. Організатори проекту планують її подальшу видавничу інтерпретацію.

Видавничо-шоколадна інновація чергового проекту факультету філології та журналістики – шоколад, «одягнутий» в обкладинки улюблених книг. Ця ідея спрацювала втретє і з колосальним успіхом! Творчий експеримент, який народився на дисципліні «Рекламні видання», на реальній практиці підтвердив ефективність творчих рішень. Студенти спеціальності «Видавнича справа та редагування» запевняють, що це не останній проект та іміджево-сувенірна продукція, яка нас здивує (нагадаємо, 8 жовтня відбувся Шоколадний фестиваль, на якому була можливість придбати ексклюзивний шоколад-мотиватор, а також студенти та викладачі долучилися до благодійного Garage Sale, який відбувся 19 жовтня, на якому презентувалася лімітована серія патріотичного шоколаду-вишиванки).

Завершимо рефлексією координатора «Видавничої кухні» Ірини Ткаченко: «Ті, хто має справу з приготуванням їжі, знає, що залишається за лаштунками: відвідувачі смакують готовою стравою, на яку кухар витратив чимало часу, готувався, підбирав продукти, продумував концепцію, що б їжа стала чимось більшим, ніж просто їжа.. мистецтвом! Наша команда, яка готувала цей проект, креативна, віддана ідеї, надійна, щира, патріотична Проекти кафедри видавничої справи зближують студентів та викладачів, ми активно руйнуємо стереотипи, створюючи сильну команду однодумців, яка може змінювати оточуючий світ (ми в це віримо, віримо в людину!) Вибачте за пафос, але я особисто ще в це вірю! Спасибі нашим студентам за те, що цю віру підживлюють».

Кіровоградські ЗМІ про "Видавничу кухню":

"Видавнича кухня" нагодувала і зігріла кіровоградців

У Кіровограді німецька культура приєдналась до української благодійності

У Кіровограді для допомоги армії поєднали книги і кулінарію

Переглядів: 570 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024