Субота, 20.04.2024, 11:29
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
1 2 3 ... 15 16 »

«Мандрівки в книжках та книжки в мандрівках» - такій темі був присвячений зимовий освітній захід Book-camp “Read and Travel”. Він відбувся 22 – 24 січня на туристичній базі «Хвиля» на березі Дніпра неподалік Світловодська. У проекті взяли участь понад 30 любителів мандрівок із різних куточків України - Кіровограда, Києва, Полтави, Криму, Донецька.

Фінансування бук-кемпу відбувалося шляхом спільнокошту, але цього разу реалізації проекту сприяла Кіровоградська обласна державна адміністрація в особі С. Кузьменка, Ю. Гугленка та В. Атаманчук, забезпечивши трансфер учасників до місця проведення таборівки.

Програма кемпу була доволі насиченою: лекції та майстер-класи, воркшопи, літературні та музичні перфоманси, створення літератур ... Читати далі »

Переглядів: 795 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 18.02.2016 | Коментарі (0)

23 жовтня перед студентами і викладачамі факультету філології та журналістики виступив Рамі Тапіо Колемайнен - фінський журналіст і медіатренер. Така унікальна можливість з’явилася завдяки тому, що наразі Рамі проводить у Кіровограді та інших містах України тренінги з питань безконфліктної поведінки та мови миру.

Під час зустрічі Рамі розповів про свій шлях у журналістиці, а також про своє бачення своєї професії. Як розповів гість, його перші спроби в журналістиці відбулись під час навчання в університеті. Після цього була робота в різних країнах (зокрема, в Камбоджі, Таїланді, Ізраїлі та багатьох інших), під час якої у журналіста сформувалася «улюблена» тема – права людини в світі. Рамі пригадав найбільш вдалий, на його думку, власний журналістський матеріал, який був присвя ... Читати далі »

Переглядів: 811 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

21 жовтня відбувся другий модуль проекту «Медіа-кузня» під назвою «Сучасні медіа-стартапи: успішні практики». Вже традиційно захід зібрав небайдужих до журналістики студентів з різних факультетів.

Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор університету Олег Анатолійович Семенюк. Він наголосив на тому, що сучасний журналіст повинен насамперед бути компетентним у питаннях, про які він пише, ретельно перевіряти інформацію, з якою він працює.

Першим спікером зустрічі була доцент кафедри видавничої справи та редагування Ірина Ткаченко. Вона розповіла про сучасні інструменти для роботи онлайн-журналіста, новітні тенденції в розвитку інтернет-журналістики.

Продовжила розповідь про якість медіа п ... Читати далі »

Переглядів: 769 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

На факультеті філології та журналістики стартував новий проект від кафедри видавничої справи та редагування. Це курс тренінгів, що мають на меті навчити студентів різних факультетів основам журналістики.

За словами організатора проекту, доцента кафедри видавничої справи та редагування Ірини Ткаченко, «проект покликаний розширити професійний кругозір студентів, набути журналістського досвіду, здобути нові професійні контакти, спробувати себе в якості журналіста, стрімера, людини, яка може створювати корпоративні медіа».

Протягом циклу зустрічей своїми професійними секретами з учасниками ділитимуться експерти з числа провідних кіровоградських журналістів.

За задумом організаторів, результатом  про ... Читати далі »

Переглядів: 900 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 18.10.2015 | Коментарі (0)

Добру традицію творчих зустрічей зі студентами факультету філології та журналістики, що склалася останнім часом, підтримав письменник Маркіян Камиш, який 13 жовтня презентував свою дебютну книгу «Оформляндія або Прогулянка в Зону».

Літературна творчість стала продовженням незвичного хобі автора. Маркіян Камиш – сталкер, тобто нелегальний турист, що для своїх мандрівок обирає заборонені або закинуті місця. «Оформляндія» бере початок із дописів автора про свої досвіди нелегальних мандрівок Чорнобильською зоною на власному інтернет-сайті. Пропозиція оформити ці нотатки у вигляді книги надійшла від видавництва «Нора-друк» після суперечки в одній із соцмереж, де Маркіян дуже критично відгукувався про один твір, події якого, на його думку, мали мало ... Читати далі »

Переглядів: 725 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 18.10.2015 | Коментарі (0)

11 жовтня в Кіровограді відбулася творча зустріч із сучасним письменником Олексієм Чупою. На факультеті філології та журналістики автор презентував свій новий роман «Акваріум», а також поетичну збірку «Кома».

Олексія Чупу називають одним із найплодовитіших сучасних письменників – за останні півтора роки вийшло чотири його книги. Однак, як зазначає сам письменник, ці твори були написані раніше, і лише останнім часом склалися сприятливі обставини для виходу їх у світ.

Під час зустрічі автор розповів, що він має дві освіти – філологічну та хімічну. Як каже сам Олексій Чупа, таке несподіване поєднання і є секретом його творчості: «Філологічна освіта дала мені порцію роздолбайства для написання книг ... Читати далі »

Переглядів: 819 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 18.10.2015 | Коментарі (0)

29 вересня до факультету філології та журналістики завітала молода поетеса Любов Якимчук. Зустріч була приурочена до презентації збірки «Абрикоси Донбасу», з окремими частинами якої читачі вже мали можливість познайомитись на сторінках журналу «ШО».

Поетеса родом з Первомайська, що на Луганщині, тож більшість її віршів присвячено саме донбаській тематиці. «Для мене в поезії важливо показати Донбас не механічним, стереотипним, а таким, за яким стоять живі люди», - говорить поетеса. Вона зізнається, що не хоче брати участь у кон’юнктурних літературних проектах, і саме тому збірка «Абрикоси Донбасу», яка створювалась протягом кількох років, побачила світ лише зараз.

Як зізнається поетеса, саму назву збірки при ... Читати далі »

Переглядів: 1173 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 30.09.2015 | Коментарі (0)

Осінній медіакемп «Чистий простір. For your ideas» згуртував навколо себе активних та ідейних людей, які прагнуть навчитися писати проекти і реалізовувати їх. У форматі навчально-відпочинкової таборівки протягом трьох днів учасники – студенти, журналісти, громадські активісти – змогли насолодитися не тільки природою і таборовим життям, а й у невимушеній обстановці набратися знань із проектного менеджменту. Все це відбувалося на території туристичної бази відпочинку «Буревісник» – в оточенні лісу та річки – з 18 по 20 вересня.

Як наголошують організатори, викладачі кафедри видавничої справи та редагування КДПУ імені Винниченка Сергій та Ірина Ткаченки, це медіаосвітній проект, який відбувається у форматі таборівки для особистісного, медіаосвітнього т ... Читати далі »

Переглядів: 754 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 29.09.2015 | Коментарі (0)

В тому, що краще гір можуть бути тільки ті гори, на яких ти ще не бував, переконалися викладачі та студенти факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка. Щорічно Сергій Ткаченко, викладач кафедри видавничої справи та редагування, ініціює участь відчайдухів серед студентсько-викладацької спільноти у всеукраїнському змаганні з пішого мандрівництва «Стежками Героїв».

Серйозні, до того ж  ювілейні в цьому році, 15-ті змагання,  які організовує Національна скаутська організація України за сприяння Федерації спортивного туризму України та Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, мали особливу присвяту 100-річчю перемоги Українських січових стрільців над російською армією на горі Маківка.

... Читати далі »

Переглядів: 744 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 03.06.2015 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024