Субота, 27.04.2024, 04:26
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Червень » 3 » Викладачі та студенти факультету філології та журналістики підкорили карпатські стежки героїв
16:37
Викладачі та студенти факультету філології та журналістики підкорили карпатські стежки героїв

В тому, що краще гір можуть бути тільки ті гори, на яких ти ще не бував, переконалися викладачі та студенти факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка. Щорічно Сергій Ткаченко, викладач кафедри видавничої справи та редагування, ініціює участь відчайдухів серед студентсько-викладацької спільноти у всеукраїнському змаганні з пішого мандрівництва «Стежками Героїв».

Серйозні, до того ж  ювілейні в цьому році, 15-ті змагання,  які організовує Національна скаутська організація України за сприяння Федерації спортивного туризму України та Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, мали особливу присвяту 100-річчю перемоги Українських січових стрільців над російською армією на горі Маківка.

«Важко порівняти ті події, які були 70-100 років тому і ті, що сьогодні відбуваються, – коментує Сергій Ткаченко. – Троє керівників команд, щорічних учасників змагань, цього року не змогли взяти в них участь тому, що вони вже в лавах «Небесної сотні»: двоє загинули в АТО, один – на Інститутській. І тому назва змагань «Стежками Героїв» сприймається тепер по-іншому. Ти розумієш, що цими стежками ходили реальні люди, яких ти бачив два роки тому, яким ти посміхався, намагався їх обігнати. І сюди органічно вплітається ота канва сторічної давнини. Та давно минула війна починається адекватно сприйматися. І тому все це було вже не абстрактно, а реально, хоч і з певною символічністю».

Команда з факультету філології та журналістики «Темп», до якої приєднався професійний турист та геолог за освітою Денис Базишен,  у складі 7 учасників (Олена Сидорова (4 курс), Марія Корнілова, Сергій Цигульський, Артем Луценко (студенти 3 курсу), Роман Пикалюк та Сергій Ткаченко (викладачі кафедри видавничої справи та редагування) подолала 110 км. «В нашій команді було 5 хлопців і дві дівчини – всі з філологічного факультету і один хлопець геолог. За маршрутом ми повинні були за 7 днів подолати 137 км і фінішувати у Бескидах. В тій точці на карті, де сходяться кордони України, Польщі та Угорщини. Ми пройшли навіть трішки швидше, але нам не всю відстань і не всі точки вдалось здолати, оскільки декілька днів була дуже погана погода – туманно, холодно і дощило», розповідає про особливості випробовувань С. Ткаченко.

Команда покращила свій минулорічний результат, продемонструвавши силу духу, дисциплінованість та якісну командну роботу, а ще – відданість мріям, одна з яких – підкорювати гірські вершини.

Ірина Ткаченко

 

Переглядів: 747 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024