П`ятниця, 26.04.2024, 02:24
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 23 » Журналіст із Фінляндії зустрівся зі студентами факультету філології та журналістики
21:53
Журналіст із Фінляндії зустрівся зі студентами факультету філології та журналістики

23 жовтня перед студентами і викладачамі факультету філології та журналістики виступив Рамі Тапіо Колемайнен - фінський журналіст і медіатренер. Така унікальна можливість з’явилася завдяки тому, що наразі Рамі проводить у Кіровограді та інших містах України тренінги з питань безконфліктної поведінки та мови миру.

Під час зустрічі Рамі розповів про свій шлях у журналістиці, а також про своє бачення своєї професії. Як розповів гість, його перші спроби в журналістиці відбулись під час навчання в університеті. Після цього була робота в різних країнах (зокрема, в Камбоджі, Таїланді, Ізраїлі та багатьох інших), під час якої у журналіста сформувалася «улюблена» тема – права людини в світі. Рамі пригадав найбільш вдалий, на його думку, власний журналістський матеріал, який був присвячений нелегальній роботі молодих людей на фабриках із виготовлення одягу. Праця відбувалася в жахливих умовах, по 12 годин без перерви. За цей матеріал журналіст неодноразово зазнавав переслідувань і погроз. «Журналістика – це така справа, де ви можете швидко знайти друзів, але так же швидко їх і втратити» - так підсумував свою розповідь Рамі Тапіо Колемайнен.

Звісно, такий величезний досвід журналістської роботи в різних країнах не міг не зацікавити присутніх, і, на прохання аудиторії,  Рамі розповів про стандарти журналістики в світі. «Є країни, в яких можна отримати посвідчення журналіста навіть без професійної підготовки, є країни, в яких шлях у журналістику дуже складний. Але журналістські стандарти, яких мають прагнути всі працівники ЗМІ є у всьому світі» - зазначив Рамі. Насамперед, на думку журналіста,  це стосується висвітлення політичних тем: «Журналісти не повинні писати те, що хочуть політики, працювати на замовлення політиків».

Насамкінець Рамі порадив майбутнім журналістам постійно практикуватися, щоб виробити власний стиль. «Постійно пробуйте для себе щось нове, щоб знайти своє в журналістиці» - таку настанову дав журналіст своїм молодшим колегам.

Переглядів: 813 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024