Субота, 20.04.2024, 10:50
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 18 » Письменник-сталкер Маркіян Камиш презентував книгу про Чорнобильську зону
21:19
Письменник-сталкер Маркіян Камиш презентував книгу про Чорнобильську зону

Добру традицію творчих зустрічей зі студентами факультету філології та журналістики, що склалася останнім часом, підтримав письменник Маркіян Камиш, який 13 жовтня презентував свою дебютну книгу «Оформляндія або Прогулянка в Зону».

Літературна творчість стала продовженням незвичного хобі автора. Маркіян Камиш – сталкер, тобто нелегальний турист, що для своїх мандрівок обирає заборонені або закинуті місця. «Оформляндія» бере початок із дописів автора про свої досвіди нелегальних мандрівок Чорнобильською зоною на власному інтернет-сайті. Пропозиція оформити ці нотатки у вигляді книги надійшла від видавництва «Нора-друк» після суперечки в одній із соцмереж, де Маркіян дуже критично відгукувався про один твір, події якого, на його думку, мали мало спільного з реальним життям у Зоні відчуження. Письменник відзначив, що не було якоїсь однієї причини, котра змусила його взятися за розробку цієї теми. З одного боку, тема Чорнобильської зони не перебуває в центрі уваги сучасних українських письменників. З іншого боку, це тема, яка цікава Європі. Це тема, яка відрізняє нас від інших народів. Моря, гори – є в багатьох інших країнах, а от такої зони немає ніде. Є закинуті міста, але немає такої зони, де є свої колоритні персонажі, де є нелегальні туристи, металісти, браконьєри, котрі полюють на звірів, де буйна фауна.

За декілька років поїздок до Зони Маркіян прийшов до того, що він не відчуває якогось смутку, жалю й болю від того, що він там бачить. Навіть попри те, що батько письменника – ліквідатор, і його сім’ї це прямо торкнулося. Він відчуває лише спокій та замирення, і саме в такому стані й писалася «Оформляндія».

Письменник розповів, що тему Чорнобильської зони він намагається «просувати» серед своїх колег, більш іменитих літераторів, адже, на його переконання, у цій темі є потенціал на сотню романів. Та й сам автор «Оформляндії» налаштований поки що залишатися в цій темі. 

Переглядів: 725 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024