П`ятниця, 26.04.2024, 01:07
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 17 » Поетична мова Криму та Кіровограда
18:57
Поетична мова Криму та Кіровограда

 

Крим та Кіровоград… Здавалося б, що може об’єднувати ці два універсуми ще, крімадміністративної приналежності до України… Поезія! Незбагненна для когось і така зрозуміла як спосіб зближення і боротьби – Поезія! Без пафосу, але в цей час тектонічних зламів у свідомості українців поети, як і журналісти, співаки, письменники, є тією рушійною силою, яка об’єднує людей, маневруючи між складними поняттями, розставляючи ті важливі акценти, які набувають пророчості і зрозумілості в поетичному слові та контексті.

Антологія «Шепіт Альми», ініціатором якої стала небайдужа кіровоградська молодь в особі Артема Луценка, студента 3 курсу спеціальності "Видавнича справа та редагування", відкриває дивосвіт сучасної молодіжної поезії Кіровограда та Криму. Цей творчий поетичний діалог, який успішно відбувся, доводить: є спільна мова розуміння – поетична. 

Творчий експеримент у створенні незвичайної антології однозначно є сильним аргументом на користь того, що сучасна молодь, в контексті викликів сьогодення, залишається конструктивною силою. Якщо розглядати літературу України як геокультурний проект, то поетична кримсько-кіровоградська антологія може стати ще одним цікавим літературознавчим сюжетом.

Болісно від усвідомлення тієї причини, яка спонукала її появу. Ця драма закономірно вплинула на активні процеси пошуку національної ідентичності українців.

Безкомпромісність поетичного слова, різнобарв’я (і суголосність) тем тасюжетів, поліфонія почуттів, полікультурність збірки відкривають перед нами сильні поетичні особистості. Завдяки таким творчим людям ще не поруйнована остаточно гуманітарна аура української нації.

P.S. Надзвичайно приємно бути свідком того, як твої студенти створюють цікаві видавничі проекти, вміють знайти фінансування, продумують цікавий формат презентації та допомагають кіровоградським захисникам, які перебувають в зоні АТО. Всі кошти, отримані з продажу антології, передають волонтеру Олексію Тітову.

Ірина Ткаченко

фото - "Перевесло"

 

Сюжет на телеканалі TTV:

 

Переглядів: 434 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024