П`ятниця, 26.04.2024, 07:46
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 5 » «Поетичний каппінг»: мистецтво зі смаком кави
11:04
«Поетичний каппінг»: мистецтво зі смаком кави

«Спробувати на смак поезію та прозу» - під таким гаслом 27 листопада у Львівській майстерні шоколаду пройшов поетичний каппінг – мистецький захід, ініційований студентками 3 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Вікторією Гапоненко та Альоною Олійник. Співорганізаторами події стала кафедра видавничої справи та редагування.

Каппінг – це професійна дегустація кави, тож у організаторів заходу виникла ідея поєднати традиційні для факультету філології та журналістики поетичні читання з атмосферою Львівської майстерні шоколаду. Тож природно, що поетичний каппінг був присвячений темі кави та шоколаду.

Такий нестандартний формат зустрічі дозволив поєднати смак кави та шоколаду з поезією, музикою, образотворчим мистецтвом. Учасником дійства міг стати будь-хто з присутніх. Переважно це були студенти і викладачі факультету філології та журналістики. Вони читали авторську поезію та вірші відомих українських поетів. З імпровізованої сцени прозвучали і оповідання з відомої в Україні збірки «Теплі історії до кави», співавторами якої також були студенти факультету філології та журналістики.

Чудовим доповненням поезії стали музичні сюрпризи від учасників заходу. Нікого з присутніх не залишили байдужими пісні у виконанні творчого тандему Ольги Алєксєєнко та Сергія Цигульського, а також віртуозна гра на гітарі Дмитра Душейка.

Студентка 5 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування», художниця Ольга Макаревич представила картини, намальовані кавою. Кошти, отримані від продажу картин, було передано волонтеру Олексію Тітову для кіровоградських захисників які перебувають на Сході.

Співорганізатор «Поетичного каппінгу» Ірина Ткаченко, доцент кафедри видавничої справи та редагування, наголосила: «Мобілізація творчості зараз надзвичайно потрібна, як і мобілізація викладачів, студентів. І справа не в збиранні коштів. Все набагато серйозніше: потрібно відновлювати гуманітарну ауру української нації, долати стереотипи, байдужість, реставрувати національне осердя, створювати позитивне творче середовище, знаходити спільну мову. Той факт, що на наші ініціативи відгукуються журналісти, громадські діячі і меценати, доводить, наша стратегія підтримки української армії і освітньо-молодіжного середовища правильна».

Поетичний каппінг став ще одним проектом кафедри видавничої справи та редагування, який зближує людей, дозволяє розкрити свій творчий потенціал та сприяє втіленню молодіжних ініціатив. Організатори заходу повідомили, що мають ідею проведення наступних заходів подібного формату, тематика яких поки що тримається в секреті. Тож слідкуймо за анонсами! 

Переглядів: 580 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024