Четвер, 18.04.2024, 12:49
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Грудень » 28 » Ненауково про монографії
19:49
Ненауково про монографії

Прийшла я на тренінг

Та й думку гадаю:
«Чому монографію

Я не читаю?»

Як оформити та підготувати до друку науковий текст? Як зробити його більш цікавим для читача?

Про це та інше розповіла на тренінгу Наталя Романюк – випускниця кафедри видавничої справи та редагування КДПУ, а нині – викладач кафедри видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури і мистецтв.

Молода та енергійна, розумна і активна дівчина після випуску з КДПУ продовжила навчання в столичному навчальному закладі, зараз вона продовжує кар’єру науковця, продовжуючи навчання в аспірантурі, та вже видала власну монографію під назвою «Видавнича справа в Єлисаветграді».

Щодо монографії, яка стосується історії кіровоградської видавничої справи, то передмову для неї написав сам Микола Тимошик – гуру видавничої справи і автор «Книги для автора, редактора, видавця» і ще купи профільних книг і посібників.

Особисто для мене, до знайомства з викладачами уже рідної кафедри видавничої справи та редагування КДПУ, образ науковця асоціювався з нудним напівроботом, який пише і читає наукові праці, бере участь у конференціях і тому подібне. Моє уявлення зламали ці викладачі – люди, від яких можна не тільки набратися розуму, а й корисно і цікаво проводити час, жартувати, працювати над спільними проектами і багато іншого. Наталя, хоч і не є викладачем нашої кафедри, але така ж цікава людина.

На тренінгу Наталя ознайомила слухачів із своїм баченням структури монографії, відповіла на запитання з аудиторії, розказала про реалії випуску і продажу книг.

Скажу банальну річ, але людина завжди залишається людиною, незважаючи на рід діяльності і соціальний клас. У кожного є свої плюси і мінуси, кожен у чомусь цікавий і в чомусь нудний, до кожного можна знайти підхід, з кожним можна нормально спілкуватися. Важливо лише знайти спільні теми та інтереси. А знання наукових термінів лише додає людині якось родзинки, виділяє її серед інших.

P.S. Чекаємо на нові зустрічі з Наталею в рідному місті!

Марія Корнілова

Переглядів: 543 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024