П`ятниця, 26.04.2024, 18:12
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Квітень » 7 » Смачна професія
16:45
Смачна професія

В сучасному світі працівник медійної сфери – це не лише звичний для нас журналіст, теле- або радіоведучий. Той, хто прагне доносити інформацію до широких аудиторій, постає в нових, часом, досить несподіваних, амплуа. Про специфіку роботи art-food-фотографа і блогера студентам спеціальності «Видавнича справа та редагування» розповіла  Галина Артеменко – випускниця факультету філології та журналістики, а нині – автор кулінарного блога «Життя смачне» і ведуча кулінарного шоу на телеканалі «Кіровоград».

"Пропрацювавши два роки у прес-службі, вирішили насмілитись і зайнятися тим, що завжди любила – кулінарією. Але в моєму випадку здобута професія дала змогу дивитися на цю справу більш широко, ніж на проведення часу на кухні. Спочатку я просто готувала, знімала цей процес і описувала його для свого блогу «Жизнь – вкусная!». Потім я відчула впевненість, прийшло натхнення, і я почала створювати рецепти та фотографувати для багатьох кулінарних сайтів. Паралельно вивчала предметну зйомку, зокрема фуд-фотографію, читала літературу з цього напряму, дивилася фотографії, які викликали захоплення і… дуже багато фотографувала. Водночас готую на замовлення, розширюю спектр своїх кулінарних навичок. Разом з подругою знімаємо кулінарну рубрику для обласного телеканалу, а до цього вели кулінарну програму на радіо", - розповідає Галина.

У Галини насичене життя: кулінарія (для себе і на замовлення), зйомка, пошук замовників та їх обслуговування, авторський телепроект на каналі "Кіровоград", відкриті майстер-класи та участь в спеціалізованих конкурсах. Імпонують її життєві позиції, оптимізм, відкритість і бажання експерементувати, а ще - любов до тієї справи, якою вона займається.

Галина поділилася зі студентами секретами професійної предметної зйомки та особливостями роботи без начальника. Наголосила на тому, справжнім щастям є творча та професійна команда, з якою легко розвиватися і яка зацікавлена в тому, щоб ти розвивався. 

Наостанок Галина звернулася до студентів, які наразі замислюються про перші кроки у професії: "Моя особиста порада – це прислухатися до своїх потягів. Обираючи цю професію, можна реалізовуватися, рухаючись за різними векторами, а тому важливо продегустувати різні сфери діяльності: радіо, телебачення, поліграфію, безпосередньо редакцію тощо. В роки навчання я практикувалася в кожному з цих напрямів. І кожен досвід дав можливість полегшити вибір «свого», адже на початку навчання я була впевнена, що буду займатися одним, а потім дійшла до зовсім іншого. Ніколи не бійтеся змінювати напрям своєї діяльності. А ще - читайте побільше! "

Переглядів: 599 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024