П`ятниця, 03.05.2024, 14:33
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Грудень » 1 » Людина з трьох «П»
17:11
Людина з трьох «П»
У листопаді  в Кіровоградському державному педагогічному університеті для майбутніх видавців і редакторів читав лекції Микола Степанович Тимошик, доктор філологічних наук, професор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, автор багатьох підручників з нашої спеціальності.

Він зайшов в аудиторію тихо й непомітно, без особливого пафосу. Не було фанфар і шуму, що особливо порадувало. Коротке представлення, легкий шепіт схвильованого студентства, ще мить – і ми долучаємося до чудового й таємничого світу Миколи Степановича Тимошика.
 
Із перших хвилин зоровий контакт, працюємо очі в очі. Його: «Я не терплю скляних очей», – у відповідь наш палаючий погляд.
 
Працюємо в режимі Non Stop: згадуємо вже пройдене, відкриваємо щось нове. Ще в першу нашу зустріч (а було це рік тому) Микола Степанович зачитав нам, тоді ще першокурсникам, газетну замітку під назвою «Дзвони моєї пам’яті». Саме нею й розпочиналася тодішня лекція. Матеріал, у якому говорилося про найвищі людські цінності, не міг залишити байдужим нікого. Образ церкви, так живо переданий автором, запам’ятався назавжди.
 
От і зараз професор згадав про них – про тривожні голоси совісті. Він усе переймався, щоб ми, легковажне студентство, не забули чогось із його лекцій. Але ж чи можливо таке забути? Чи можна викреслити з пам’яті «Розмову з пам’ятником», або Три «П»: Патріотизм, Порядність, Професіоналізм – якості справжнього журналіста? Звичайно ж, ні! Знання, як відомо, за плечима не носити.
 
«Творчість формується зі студентських лав! Потрібно формувати в собі творчість. Без творчості немає журналістики», – говорив Микола Степанович. Від себе хочу додати, що без творчості немає й життя.
 
Тож творімо, живімо, вчімося в достойних, і хай ніколи не змовкають Дзвони вашої пам’яті.
 
Юлія Бурла
Переглядів: 848 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024