П`ятниця, 03.05.2024, 05:49
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Листопад » 18 » Відбулася І Регіональна студентська науково-практична конференція з видавничої справи та редагування
17:42
Відбулася І Регіональна студентська науково-практична конференція з видавничої справи та редагування

17 листопада, в День студента, свій науковий потенціал продемонстрували найкращі студенти, які навчаються за спеціальністю "Видавнича справа та редагування”. Регіональний статус конференції "Актуальні проблеми книгознавства та пресознавства” був підтверджений участю студентів Запорізького національного університету та Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Ініціатором та організатором події стала кафедра видавничої справи та редагування факультету філології та журналістики КДПУ ім. В. Винниченка.

Почесний гість конференції - Микола Степанович Тимошик, доктор філологічних наук, професор Інстититу журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. У привітальному слові М.С.Тимошик підкреслив важливість підтримки наукової діяльності майбутніх видавців та редакторів. "Зріз життя має бути пропущеним через науку”, — наголосив Микола Тимошик.

Проблематика виступів учасників конференції, рівень їхньої ерудованості підтвердили, що серед студентської молоді є компетентні книгознавці та пресознавці.

Роман Базака та Олена Гурмач розкрили особливості впливу ЗМІ на формування особистості, акцентували увагу на необхідності протидії розповсюдженню насильства в медіа. Методичним аспектам роботи редактора над рубрикацією та заголовками були присвячені доповіді Тетяни Пташник та Наталі Романюк. Тетяна Блохіна виклала своє бачення прес-центру в навчальному закладі, докладно охарактеризувала головні принципи роботи в ньому редактора. Проблеми розвитку національного книговидання стали предметом дослідження Юлії Овчиннікової. Олеся Копецька проаналізувала, як взаємодіють форма і зміст у дитячих книжках-іграшках. Ольга Гура поділилася науковими спостереженнями про образ автора в нарисі. Активну дискусію своїм виступом про роль редактора в становленні сучасної літературної класики викликав виступ Ольги Шевніної.

За результатами конференції готується електронний збірник статей.

Переглядів: 645 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024