Субота, 27.04.2024, 11:56
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Березень » 18 » У нас в гостях – кіровоградські інтернет-медійники
19:19
У нас в гостях – кіровоградські інтернет-медійники

Весна вітає нас новими можливостями. Цього разу вони прилетіли до нас з інтернету, а саме з кіровоградських інформаційних порталів «Гречка» та «Акула-медіа». Студенти - майбутні журналісти та видавці - мали змогу «поїсти каші з гарніром» з редакторами вищезгаданих порталів – Валерієм Лебедем («Гречка») та Сергієм Копотієнком («Акула-медіа»).

«За інтернет-виданнями майбутнє», - з такого прогнозу почав свій виступ Сергій Копотієнко. Але згодом виступи переросли в «редакторське протистояння» двох воїнів-інформаційників. Пан Сергій впевнений, що газети вже вичерпали себе як інформаційні вісники. За газетами залишилась лише якісна аналітика. А от районні газети «будуть жити, поки живуть ті бабусі, які їх читають». За його словами, популярні такі газети серед літніх людей, в яких немає інтернету. А от Валерій Лебідь не зовсім згоден з редактором «Акули». Він вважає, що газети не стали архаїзмами. Просто інтернет-портали більш оперативно подають інформацію. Але існують і щоденні газети, нагадав редактор «Гречки», про можливості яких наголошувати зайве.

Пан Сергій очолює «Акулу» всього півроку, але вже має купу цікавих вражень, досвід, а головне – пропозиції для студентів. Закінчив він наш університет. Раніше працював, зокрема, в «Народному слові», про досвід роботи в якому і розповів. А от  про свій перший матеріал сказав таке: «Я не хотів би, щоб мої діти його читали». Редактор «Акули» наголосив, що  з радістю буде вітати дописи студентів. Будь-хто зможе надіслати матеріал на поштову скриньку порталу, а також стати блогером. Для цього треба зареєструвати свій блог на сайті «Акули».

Валерій Лебідь за освітою – інженер-технолог, але, за його словами, ще зі студентських років відчував потяг до журналістики. Почалась його журналістська діяльність з 2 курсу. «Гречку» заснував у 2008 році. Спочатку портал задумувався як сайт для культурних новин. Але у 2012 році у зв`язку з парламентськими виборами довелось змінити концепцію та зайнятись висвітленням правдивих політичних подій. Та й з того моменту редактор не може ніяк зупинитись. Але пан Валерій наголошує на тому, що приємно бачити позитивні коментарі від читачів, тому сходити з вибраної дистанції не бажає. «Головне, щоб люди читали  й знаходили щось для себе», - запевняє редактор «Гречки». Від нього студенти також почули запрошення до поштової скриньки та блогів, мовляв, буде публікувати гідні матеріали. Редактор повідомив, що не обов`язково надсилати кожного дня, вистачить одного-двох разів на місяць. І якщо це будуть регулярні гідні матеріали, пан Валерій задумається про працевлаштування такого студента.

Тож, студенти, не втрачайте часу – біжіть на пошуки інформації! Шукайте цікавий матеріал, описуйте, аналізуйте та обов`язково надсилайте на поштові скриньки інформаційних порталів «Гречка» та «Акула-медіа».


Тетяна Демчук
Переглядів: 460 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024