Середа, 15.05.2024, 19:11
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 16 » У Кіровограді «роздягнули медіа»
18:19
У Кіровограді «роздягнули медіа»

«Роздягнути медіа в кіно». Саме під таким девізом вперше в Кіровограді, 10 грудня в ОУНБ iм. Д. I. Чижевського відбувся показ короткометражних фільмів в рамках фестивалю «Кіномедіа».

Четвертий рік поспіль кінофестиваль подорожує країною з метою показати «інший бік медалі» світу журналістики.

«Мета нашого кінофестивалю, – говорить PR-менеджер проектів Христина Дрогомирецька, – спонукати молодь критичніше ставитись до медіа. Тому що, як і будь-який продукт, журналістика буває якісна і неякісна (жовта). Ми хочемо, щоб молодь не тільки розважилась і подивилась годинку фільми, а щоб, прийшовши додому, на певному етапі зрозуміла, що вона не хоче дивитись ці новини, що вони її не задовольняють. А для журналістів це можливість поглянути на себе збоку. Для них перегляд має так званий повчально-навчальний характер».

Глядацька аудиторія була невеликою – близько 10 осіб. Проте там зібрались люди, яким це дійсно цікаво. В Кіровограді  «Кіномедіа» проходить вперше, тому цей кінофестиваль ще не зібрав свого глядача.

В рамках кінофестивалю було представлено 10 фільмів, які є найкращими за чотири роки існування «Кіномедіа». Найяскравішими за реакцією глядачів були:

«Месть». Фільм, в якому глядач замінює телевізор на вигляд з власного вікна. А не потрібну коробку, м’яко кажучи, викидає.

«Саша». У стрічці висміюється надмірна трагічність змалювання новин у медіапросторі. Цей фільм викликав особливу реакцію глядачів, оскільки протягом всього перегляду трималась напружена ситуація, доки не був показаний фінал.

«Медіа з вами». Один з не багатьох фільмів де показані переваги медіа, а не згубний вплив.

«Просто неба». Документальний фільм про існування такого журналу як «Просто неба», який видається «Спільнотою взаємодопомоги «Оселя» і розповсюджується безхатьками. Основна ідея – показати жагу до життя таких людей.

«Deadline». Фільм, який заслуговує на особливу увагу. У цій стрічці складено об'єктивну картинку сучасного світу медіановин. Ми бачимо світ таким, яким його нам показують. І після такого дивним є питання «звідки береться ця жорстокість?». В основі фільму - реальна історія суїциду в прямому ефірі кореспондента «Каналу 40» Крістін Чаббак як протест на тематику «свіжої крові та кишок» (вона готувала кримінальну хроніку на каналі). Стрічка перемогла на фестивалі в номінації «Ігрове кіно» – режисер Павло Ковтун.

Глядачі говорять, що такі заходи корисні для сучасної молоді, а тим паче для Кіровограда. Місто, у якому не досить розвинута сфера культурних заходів, має цінувати та розвивати подібні заходи.

За словами Христини Дрогомирецької, наступного року в Кіровограді будуть проведені зустрічі з видатними діячами сфери ЗМІ.

Умови участі в конкурсі читайте на офіційному сайті Незалежної асоціації телерадіомовників України.

 

Ольга Ткаченко
Переглядів: 519 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024