Середа, 15.05.2024, 09:36
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Грудень » 16 » "Суботній університет" для малих академіків
17:23
"Суботній університет" для малих академіків

Вже другий рік поспіль кафедра видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка співпрацює з кіровоградською філією Малої академії наук України. 

Секція «Журналістика» користується популярністю серед школярів. Ця особлива форма навчання вимагає від юних дослідників серйозності, організованості і мотивації. Відчуваючи брак шкільної медійної освіти,  кафедра видавничої справи та редагування ініціювала освітній проект «Суботній університет» для слухачів МАН секції «Журналістика», в межах якого – семінари від фахівців як з галузі журналістики, так і науковців. Свідомо наголосимо, що цей проект реалізовується на громадських засадах.

Програма зустрічей передбачає активний діалог з журналістами-практиками, студентами, які вже мають журналістський досвід, з викладачами, які допомагають осягнути теорію і практику науково-дослідної діяльності, адже головним випробовуванням після навчання в МАН для малих академіків стає публічний захист журналістикознавчого дослідження.

«Тематика науково-дослідної роботи слухачів МАН складна і не примітивна, вимоги такі ж серйозні, як у вузі, тому виникла потреба залучати додаткові освітні інструменти. Результати минулорічного захисту демонструють хороший потенціал малих академіків, цього року ця тенденція є такою ж очевидною. Як науковий керівник і консультант, я задоволена успіхами школярів, які серйозно ставляться до свого журналістикознавчого дослідження », – підкреслює Ірина Ткаченко, керівник секції «Журналістика» та ініціатор проекту «Суботній університет».

Із запланованих шести семінарів малі академіки взяли участь у трьох – практикум з студентами-журналістами Світланою Дубиною та Андрієм Морозом (інтернет-журналістика, блогерство, громадська журналістика); семінар з літературним критиком, журналістом, науковцем Дмитром Шульгою (кінокритика, кіножурналістика, мистецтво інтерв’ю, рецензування); зустріч-консалтинг з науковцем і викладачем кафедри видавничої справи та редагування Романом Пикалюком (методологія журналістикознавчих досліджень, контент-аналіз медіа текстів).

Ще три навчальних модулі відбудуться у грудні-січні та тематично охоплюватимуть фотожурналістику, інформаційно-комунікаційні технології та медіакритику.

Для слухачів Малої академії, активних учасників секції «Журналістика» проект «Суботній університет»  відкриває додаткові можливості для здобуття освіти та незвичайні навчальні діалоги.

 

Ірина Ткаченко
Переглядів: 436 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024