Четвер, 16.05.2024, 12:12
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 16 » «Шкільна журналістика - 2013» − надія є
18:52
«Шкільна журналістика - 2013» − надія є

14 листопада на факультеті філології та журналістики було багато юних гостей – це переможці обласного конкурсу «Шкільна журналістика». Виявляється, шкільні газети можуть бути цікавими, а учні уміють бачити зорі в наших рідних річках Кіровоградщини.

Оцінювали роботи декан факультету Людмила Кричун, завідувач кафедри видавничої справи та редагування Наталія Фенько, голова обласної організації спілки письменників Василь Бондар, спеціальний кореспондент газети «Дзеркало тижня» Світлана Орел, головний редактор газети «Народне слово» Валентина Бажан. Номінацію «Фотожурналіст» судив фотокореспондент «Народного слова» Ігор Демчук.

Цього року допомогла призами Національна спілка письменників України, за що їй величезне спасибі – було багато книжок, зокрема і кіровоградського автора – Олександра Косенка. Уже кілька років підтримує конкурс депутат міської ради Сергій Бойко, від нього були солодкі призи – цукерки і десерти.

Спеціально для конкурсу студентка Ольга Макаревич підготувала пам’ятний подарунок – магніт-емблему факультету.

За п’ять років існування конкурс сформував свої традиції і знайшов друзів. Активно беруть участь кіровоградські школи №5, №9, №22, «Кіровоградський колегіум» та ін. А от цьогорічною особливістю стала велика кількість учасників з районів. Географія дуже широка: це і центр України Добровеличківка, і Знам’янський район, туристична Мекка завдяки Чорному Лісу, і Компаніївські землі, батьківщина Юрія Яновського – усього близько 130-ти учасників з різних куточків області.

Найпопулярнішою залишилась номінація «Майбутній журналіст», в якій змагалися індивідуальні матеріали. Цього року нарешті журі тішилось тим, що більшість учасників представили журналістські жанри: були замітки, інтерв’ю, репортажі, навіть окремі статті. Найкращі з них можна буде побачити на сторінках «Народного слова», - пообіцяла Валентина Бажан.

Успіх матеріалу залежить від уміння вибрати тему. Світлана Орел поділилась секретами професії: «Не беріть загальні теми, не пишіть усім відомі істини − знайдіть те, в чому ви орієнтуєтесь краще від інших, виберіть цікавого персонажа і поговоріть з ним, такі життєві історії творять тло доби».

Емоційно підійшла до характеристики робіт Наталія Фенько: для неї важливо, що деякі роботи змусили її співпереживати, по-іншому подивитись на відомі речі і потішили гарним стилем. За ці риси було відзначено роботу Горбачової Анастасії, учениці 10-Б класу Помічнянської ЗШ №1 – гран-прі конкурсу. І місце серед старшокласників поділили Яна Лукашова (смт. Смоліне), Владислава Носко (м. Кіровоград) і Владислав Марченко (смт. Компаніївка). І місце серед учнів середніх класів зайняли Аліна Лавріненко (с. Лозуватка Компаніїївського району) і Діана Рудь (м. Новоукраїнка).

У номінації «Наша газета» перше місце поділили «ALMA MATER» ЗШ №22 і "Info-Центр” ЗШ №25. «ALMA MATER» має вже поважний вік – 17 років − і за цей час здобула багато нагород, зокрема і на нашому конкурсі. «Info-Центр» – цьогорічний дебютант, проте журі оцінила жанрове багатство і самобутність газети. ІІ місце посіли «The Liceum News» «Педагогічного ліцею» і «МАНівці» Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді. ІІІ місця − "Наша газета” ЗШ №31, "Гімназійний вісник” Златопільської гімназії м. Новомиргорода "Слухати серцем” Новомиргородської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для глухих дітей І-ІІІ степенів Кіровоградської обласної ради.

Дуже різними і за настроєм, і за технікою, і за характером виявились роботи, подані до номінації «Фотожурналіст»: сімейні фотографії і милі знімки домашніх улюбленців, постановочні портрети і репортажні зйомки, фотонариси, пейзажні фото, вулична фотографія. Найважливіше, що враховувалось при виборі переможців – уміння «упіймати мить», зробити «живе фото».

І місце серед старшокласників посів Денис Пицюка (м. Новоукраїнка). Серед учнів середніх класів І місце виборов Георгій Шепотинник (м. Кіровоград).

 



Пропонуємо вашій увазі роботи переможця в номінації «Фотожурналіст» Дениса Пицюки:






Переглядів: 756 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024