П`ятниця, 03.05.2024, 07:35
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2010 » Березень » 23 » Креативили-кретивили - і докреативилися!
00:00
Креативили-кретивили - і докреативилися!
     Творчо налаштованих, сповнених ентузіазму і весняного оптимізму юних журналістів було зібрано на факультеті філології та журналістики для нагородження призами за зайняті місця у конкурсі «Шкільна журналістика». Креативний запал і нестримне бажання відкрити світу себе, поборотися словом за правду – ось що об’єднало десятки школярів з найближчих і найвіддаленіших куточків Кіровоградщини. «Ідея створення конкурсу виникла під час дослідження дитячого ринку періодики. Виявилося, що шкільна журналістика – найпотужніший сегмент», - зазначає Ірина Юріївна Круть, яка було одним із представників журі. У конкурсі майбутні журналісти могли проявити себе у двох номінаціях – «Наша газета» і «Юний журналіст».
   
    До журі входили – Бондар В. В, Кричун Л. П., Семенець О. О., Орел С. В., Фенько Н. М., Круть І. Ю., Гуцалюк О.В. Приємно, що конкурс фінансово підтримали спонсори.
    Декан факультету філології та журналістики – Людмила Петрівна Кричун – привітала всіх тих, «які мають в душі невмирущу силу слова» і наголосила, що людина, яка творить слово, вдихає у нього життя, не може бути байдужою. Подякував за активність Василь Васильович Бондар, голова журі. Світлана Василівна Орел — провідний журналіст Кіровограда і неймовірної енергетики жінка – змогла своїм словом запалити серця юних журналістів. Зокрема, у своєму виступі вона говорила про важливість журналістської професії для суспільства і закликала школярів бути не лише елітою, а авангардом нації.
Для того, щоб «розрядити» атмосферу, школярі могли побачити досягнення своїх старших колег, студентів спеціальності «Видавнича справа та редагування», які презентували друковані видання, проекти, презентацію і заохотили конкурсантів до подальшого творчого розвитку. Несподіванкою було те, що знімав захід уже відомий на телебаченні журналіст – Євген Салтан -, який також є студентом вищезазначеної спеціальності.
    Наталя Миколаївна Фенько поділилася із усіма присутніми тим, що не сподівалася отримати таку кількість робіт, адже конкурс проводився вперше і ще не здобув належної популярності. «Журналіст – це людина, яка вміє небанально і неординарно бачити не лише події, а й деталі». Проте «ложкою дьогтю» стало те, що більшість конкурсантів, як зазначає Наталя Миколаївна, ще не вміють «працювати у жанрі», тому багато робіт були більш схожими на літературні твори, ніж на журналістські матеріали. Оксана Василівна Гуцалюк, журналіст газети "Україна-Центр” продовжила думку попередниці і порадила майбутнім журналістам «шукати журналістику в собі, а не себе у журналістиці». Окрім того пообіцяла, що чотири найкращі твори будуть надруковані в найближчому номері газети «Україна-Центр».
Ой, яке же нелегко було обрати із 15 газет лише три найкращі! Але журі майстерно справилися з цим завданням. Отож, у номінації «Наша газета» перемогли:
I місце  - Редакційна колегія інформаційного вісника «Пролісок» Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат-школа мистецтв).
II місце - Редакційна колегія газети «Alma mater» загальноосвітньої школи I-III ступенів № 22 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.
III місце - Редакційна колегія газети шкільного наукового товариства «Сузір’я» «НВК» Новопразького навчально-виховного комплексу.
За найкращі здобутки в краєзнавчих розвідках – Редакційна колегія часопису Гаївської громади та Гаївської загальноосвітньої школи I-III ступенів «Велика верба».
Та найскладнішим завданням для журі було обрати з поміж 59 робіт лише три. Усі роботи були настільки оригінальними, емоційними, що неважко було розгубитися серед такого різномаїття.
Переможцями у номінації «Юний журналіст» (вікова категорія «учні середньої школи») стали:
I місце - Мішкевич Олександра, учениця 8-А класу Навчально-виховного об’єднання природничо-економіко-правового ліцею – спеціалізованої школи I-III ступенів №8 – позашкільного центру Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.
II місце - Шаповалова Олександра, учениця 8-Б класу загальноосвітньої школи I-III ступенів №13 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.
III місце - Калюта Анастасія, учениця 6-го класу Цукрозаводського навчально-виховного комплексу.
Грамота і премія
За виявлений літературний талант -  Волчанська Ярослава, учениця 7-А класу гімназії №9 Кіровоградської міської ради Кіровоградської області.
Номінація «Юний журналіст» (вікова категорія «учні старшої школи»):
I місце - Салогуб Вікторія, учениця 11-го класу Маловисківської гімназії.
II місце - Рябошапка Анастасія, учениця 11-Б класу Кіровоградського обласного загальноосвітнього навчально-виховного комплексу гуманітарно-естетичного профілю (гімназія-інтернат-школа мистецтв).
II місце - Ліханова Анна, учениця 11-В класу Долинської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 4 Кіровоградської області. III місце - Чорна Тетяна, учениця 11-Б класу Аджамської загальноосвітньої школи I-III ступенів Кіровоградської області.
III місце - Устинова Тетяна, учениця 11-го класу загальноосвітньої школи I-III ступенів № 1 імені Героя Радянського Союзу І.К. Конька Світловодської міської ради Кіровоградської області.
III місце - Олексієнко Аліна, учениця 11-го класу навчально-виховного об’єднання «Загальноосвітній навчальний заклад I-III ступенів №16 – Дитячий юнацький цент «Лідер».
Всі переможці отримали солодкі подарунки, енциклопедії, премії, а деякі – навіть грошову винагороду.
Тож бажаємо усім переможцям і тим, хто, на жаль, ними не стали, весняного настрою, натхнення і посмішок! І нагадуємо, що з жовтня стартує нова програма «Школа юного журналіста». До творчих перемог!

Копецька Олеся

Переглядів: 747 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024