Неділя, 19.05.2024, 10:47
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2012 » Березень » 25 » «Я вибрала долю собі сама…»
22:51
«Я вибрала долю собі сама…»

Україні пощастило мати такого морального авторитета, як Ліна Василівна Костенко. В день її 82-річчя по всій країні проходили вітальні флешмоби і літературні читання. Не відставали й студенти нашого факультету. Олександра Панченко, студентка другого курсу, організувала літературно-музичний вечір під назвою-цитатою «Я вибрала долю собі сама…».

Вірші поетеси, які читали впродовж заходу, звучали в унісон з її біографією, яка лягла в основу сценарію. «Родзинкою» вечора було те, що організатори роздали поезії Ліни Костенко глядачам, і люди, які не були учасниками концерту, також змогли взяти участь у ньому. Загалом було прочитано багато поезій, які не залишили нікого в залі байдужим.

Прозвучали й пісні на слова Ліни Василівни. Визнані голоси нашого факультету Наталя Шевченко й Ольга Мосежна виконали пісні «Несказане лишилось несказанним», «Горлиця», «Напитись голосу твого» та багато інших. Прекрасна поезія під акомпанемент роялю й гітари зачарувала зал.

Також присутні переглянули відеоролики – фрагменти з прес-конференцій Ліни Костенко і декламацію її поезії «Крила» Богданом Ступкою.

Говорячи про постать поетеси, ведучі не оминули й період «шістдесятництва», а також участь Ліни Василівни в Помаранчевій революції, зазначивши, що у всі часи історії нашої Батьківщини поетеса була патріотом України. Наприкінці заходу слово взяв завідувач кафедри української літератури Григорій Дмитрович Клочек. Він сказав, що зараз в нашій державі не найкращі часи, а після таких літературних вечорів «стає легше жити». А також подякував організаторам і висловив бажання, щоб такі заходи частіше проводились в університеті.

Та й справді, під час концерту атмосфера була особлива. Відчувалось якесь піднесення і гордість. Без сумніву, кожен з присутніх на вечорі духовно збагатився, долучившись до поздоровлення видатної української поетеси Ліни Костенко.

Анастасія Зубова
Переглядів: 963 | Додав: News_editor | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 1
1 Олена Семенець  
0
Дякую нашим студентам за ініціативу й наснагу, за чудовий захід і добрий відгук про нього! Ви у нас молодці!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024