Понеділок, 29.04.2024, 13:31
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Квітень » 17 » Євген Салтан: життя та думки кіровоградського телевізійника
11:22
Євген Салтан: життя та думки кіровоградського телевізійника

На наш факультет 14 квітня завітав колишній випускник Євген Салтан. В дитинстві він мріяв бути радіоведучим, хоча нині пан Євген працює на телевізійному каналі TTV. Зізнається, що потрапити туди було неважко. А от вийти звідти – набагато важче. Почав працювати на другому курсі, тому не завжди відчував підтримку викладачів. Деякі відверто недолюблювали Євгена, хоча він довів, що дарма. Зараз веде авторські програми, якими дуже пишається. Без роботи й камери не може прожити й півдня. Має рожеву мрію – створити ідеальне ТБ, де подаватиметься все так, як воно є насправді, можливо, навіть без коментарів. Ще планує зняти повнометражний фільм про захисників тварин. TTV платить нормально, тому на прожиття неодруженому чоловікові вистачає.

Євген трохи розповів й про внутрішній світ каналу TTV. Всього там працює 10-15 чоловік. Робочий день триває приблизно з 9 ранку до 10 вечора. Радо запрошує наших студентів на практику. Каже, що для практикантів двері широко відкриті, але ніхто не йде. Обіцяє не панькатись, бо зі студента-журналіста робить реальна практика. Тому відразу в бій!

Журналіст також поділився своїми думками про об`єктивність ЗМІ. «Немає абсолютно чесних та об`активних ЗМІ», - впевнений Євген. Власники впливають на тексти журналістів, тому висвітлення подій однобоке. На думку пана Євгена, журналіст має працювати на себе. Але перш ніж почати працювати на себе, потрібно попрацювати на «дядю». Грошей на власну справу на журналістиці не заробиш, тому радить попрацювати і в інших сферах. Ціль ціллю, але вона не має вас посадити в крісло чиновника. «Журналіст не може бути депутатом», – наголошує Євген.

Ситуація в країні неоднозначна. Пан Євген впевнений, що обстановку накаляють самі журналісти. А й справді, - припиниш дивитись чи читати новини, то й життя відразу веселішим стане. Якби там журналісти не псували атмосферу, але в Кіровограді їх навіть не б`ють, хоча іноді погрожують.

Також наш колишній випускник поділився планами про те, що хотів би викладати на нашому факультеті. Але для цього має закінчити магістратуру. Він впевнений, що викладач-практик залишить у скриньці знань студентів набагато більше, а також підготує їх до самостійної праці. Коли б працював у нас, відкрив би університетське телебачення. Для цього техніки багато не треба, тому можна було би знімати короткі інформаційні блоки.

А наостанок – банальщина. Студенти ж запитували про портрет ідеального журналіста, на що пан Євген відповів, що журналіст має бути універсалом – він повинен вміти й тексти писати, й режисурою займатись, бути і ведучим, і керівником якогось проекту. Одним словом, журналіст має бути веселою та працьовитою бджілкою!

 

Тетяна Демчук

Переглядів: 501 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024