Четвер, 16.05.2024, 21:22
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 6 » Брати Капранови презентували «Мальовану історію незалежності України»
00:25
Брати Капранови презентували «Мальовану історію незалежності України»

Автори першої «Мальованої історії незалежності України» – Віталій і Дмитро Капранови –  презентували свою роботу студентам факультету філології та журналістики.

Надалі ми вже не будемо знати історію України лише за малюнками, які надруковані на гривнях. А сама історія України вже не буде роз’єднаною на частини. Це історія без шмарклів, без чорних дір і білих плям, без фантазій і натяжок. Історія, яку можна читати без брому і без антибіотиків.

- Все почалося з того, що нашим дітям треба було складати ЗНО, вони запитали у нас, як вивчити історію? Нам стало соромно, що ми не можемо пояснити. Це і спонукало нас взятися за вивчення та систематизацію історії незалежності України. Результатом сорому стала ця книжка, - пояснюють брати Капранови.

Це найтонша книжка (вона має 80 сторінок) з історії України від раннього неоліту до 1990 року.  Книгу вибудовано за хронологією державності й присвячено історичним особистостям, які уособлюють ту чи іншу добу. Форма подачі обрана за комп’ютерним варіантом, де все цікаве має вміститися в екран, оскільки сучасне покоління сприймає інформацію візуально. Опис самих історичних подій налаштовано під сучасного читача.

Характерною особливістю книжки є наявність мапи України у сучасних її кордонах на кожному розвороті.

- Ви можете знайти Кіровоград, за допомогою шила проколоти дірку і, вивчаючи історію, спостерігати, що відбувалося на ваших землях у всі часи. 

Історичний виклад супроводжується мальованими сюжетами, портретами головних дійових осіб епохи, які емоційно прив’язують читача до написаного, викликають у нього історичні асоціації. Ще однією літературною частиною є комікси, які відображають відомі історичні факти або ж легенди.

Комікси малювали художники з Миколаєва, Дніпропетровська, Чернігова, Вінниці та Львова, а портрети створював лідер рівненського гурту «OT VINTA», музикант і художник Юрко Журавель. Ще книгу вичитували та погоджували відомі українські історики, бо самі видавці за фахом – математики.

За словами авторів, їм вдалося зламати традицію «відокремлювати культуру від історії», поєднати історичні відомості в єдиний нерозривний ланцюг, створити книжку, яка задовольнятиме таку консервативну аудиторію, як батьків і дітей.

Також Брати Капранови під час презентації робили музично-літературні перерви у стилі кобза-реп, основоположниками якого є вони самі.


Олена Сидорова
Переглядів: 630 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024