Вівторок, 07.05.2024, 02:47
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 9 » 44 група: від задуму до захисту…
17:05
44 група: від задуму до захисту…

23 червня 2011 року відбувся захист бакалаврських  робіт студентів 4 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування».

Скільки треба часу, щоб видати власну книгу?  Кожна редакція самостійно обирає термін. Наша спеціальність «Видавнича справа та редагування» дає на це навчальний рік. До того ж, кожен студент має право обрати для себе створення будь-якої видавничої продукції чи то тристасторінкову книгу чи двосторінковий буклет. Головне, як кажуть, -  «щоб лежала душа».

Бакалаврськими проектами випускників 4 курсу 2011 року стали буклети, журнали, плакати, брошури, книги, альбом, кілька сайтів. Державна екзаменаційна комісія визнала, що ці видання можуть з успіхом конкурувати на сьогоднішньому видавничому ринку, хоча й не обійшлося без помилок.

Кожен студент розповів про труднощі виконання роботи. Дехто зіштовхнувся з проблемою обґрунтування вибору теми, адже на захисті потрібно було довести, чому ми вважаємо, що цей продукт достойний існувати на ринку. А деякі студенти зіштовхнулися з проблемою друку, адже часто це – недешеве задоволення.

Так, у своєму портфоліо 44 група має сайт «Діяльність ЗМІ в літературі та кіно»,  сайт про «Голодного студента», авторську соціально-психологічну повість  із назвою «До крапки» однієї зі студенток нашої групи , брошуру «Промисловість Кіровоградщини»,  «Кіровоградську пресову журналістику в іменах», видання, що вмістило спогади про Леоніда Васильовича Куценка, дитячу брошуру з оригінальним перекладом із польської мови, альбом про сучасне образотворче мистецтво і навіть наукову монографію та багато інших видань, які можна знайти на кафедрі видавничої справи та редагування.

Великою перевагою більшості робіт є поєднання оригінальності задуму й практичності видання. Деякі роботи стали реальними видавничими проектами. Так, наприклад, у жовтні планується презентація наукової монографії Ірини Анатоліївни Ткаченко, кандидата філологічних наук, «Поезія і поетика степу в українській літературі».

Робота над бакалаврськими проектами наближає студента до робочих буднів, до реалій економічного життя нашої країни і дає змогу зрозуміти, що професія, яку обрав студент, копітка, творча і дуже затратна: часто для посилення ефекту своєї бакалаврської роботи студентам доводилося залучати спеціалістів. Захист – не тільки державний іспит, але й можливість зрозуміти помилки, набути досвід, краще вивчити видавничу систему, видати своє дітище й, відповідно, зрости самому в професійному плані.

Юлія Овчиннікова 

Переглядів: 742 | Додав: News_editor | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024