Неділя, 05.05.2024, 19:13
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 29 » Медіакемп «Чистий простір. For your ideas»: твій шанс реалізувати мрію
18:13
Медіакемп «Чистий простір. For your ideas»: твій шанс реалізувати мрію

Осінній медіакемп «Чистий простір. For your ideas» згуртував навколо себе активних та ідейних людей, які прагнуть навчитися писати проекти і реалізовувати їх. У форматі навчально-відпочинкової таборівки протягом трьох днів учасники – студенти, журналісти, громадські активісти – змогли насолодитися не тільки природою і таборовим життям, а й у невимушеній обстановці набратися знань із проектного менеджменту. Все це відбувалося на території туристичної бази відпочинку «Буревісник» – в оточенні лісу та річки – з 18 по 20 вересня.

Як наголошують організатори, викладачі кафедри видавничої справи та редагування КДПУ імені Винниченка Сергій та Ірина Ткаченки, це медіаосвітній проект, який відбувається у форматі таборівки для особистісного, медіаосвітнього та екологічного розвитку, активного відпочинку та неформальної освіти.

– Цього разу медіакемп мав одразу кілька нововведень, – розповідають організатори. – По-перше, новим був осінній формат таборівки. Звісно, в цьому був ризик, насамперед через погодні умови, однак усе склалося найкращим чином. По-друге, вперше медіакемп був проведений у партнерстві з Британською радою в Україні, яка надала грант на проведення заходу, і педагогічним університетом, який дозволив проводити табір на базі «Буревісник». І по-третє, тренерський склад був справді потужним. Нам вдалося залучити київських тренерів із серйозним досвідом, що вивело освітню програму на якісно новий рівень.

Навчання відбувалися у форматі гутірок – лекцій, які проходять просто неба у формі вільного спілкування під керівництвом досвідченого інструктора.

Про свій проект «Професія щасливої людини», який також отримав гранд від Британської ради, розказала Ірина Іванова. Своїм досвідом у співорганізаторстві першого кіровоградського гумористичного проекту «Stand-up 0522» поділився Павло Іванов.

Тренер Програми розвитку ООН Олександра Целіщева дала учасникам схему проектної роботи і проаналізувала етапи, які треба пройти «від мрії до результату». Про те, як важливо співпрацювати з громадою на різних етапах реалізації проекту, розказав журналіст проекту «Громадське ТБ» Антон Ємельянов. Активістка громадських організацій «Флора» та «Територія успіху» Ольга Дудник розповіла про помилки, які можуть виникнути при написанні проектів.

Журналістка Зоя Лебідь розповіла про журналістський проект «Наші гроші» і про те, як вона слідкує, куди витрачаються державні фінанси в області. А керівник кіровоградського прес-клубу, координатор програми «Активні громадяни» Вікторія Талашкевич переконала, як легко отримати гранд на проект, якщо є хороша ідея.

З Ольгою Цимбаліст учасники долучилися до магії скрапбуккінгу і майже створили свою книгу мрій, яку вони пообіцяли закінчити вдома.

Окрім лекцій і тренінгів, було й чимало часу для таборового життя. Зокрема, проводив ранкові руханки, вчив грати у фрісбі та ходити по слеклайну керівник кіровоградського екстрім-клубу «EKVITAS» Вадим Хрипливий. Розважилися і на фотоквесті від Романа Пикалюка та покаталися на човні під керуванням Михайла Кисляка. Уперше на кемпі був танцювальний флешмоб від Дарини Рогової. Інновацією також був таборовий кінозал «Open air cinema. Коротко про головне», який провів кіно- та літературний критик Дмитро Шульга.

Не менш цікавою та різноманітною була і кухня: оперативні сніданки, смачні перекуси, кава зі згущеним молоком, купа цукерок, чай на вогнищі, бутерброди і романтичні вечері при свічках.

Музичні паузи за вечірніми посиденьками біля ватри забезпечив гурт «Приходьте завтра».

– Я не знаю, що зі мною сталося після кемпу. Мені хочеться щось робити, кудись іти. Це для мене розрив шаблону за останні півроку. Я ходила пригнічена, боялася лишнього слова сказати. А тут – не можу вдома всидіти і зупинити розмови. Це однозначно перевернуло мою свідомість, – поділилася своїми враженнями після табору учасниця Юлія Ярова.

Організатори кажуть, що такі медіа-таборівки планують проводити щосезонно. Тому, аби не пропустити шансу познайомитися з активними і запальними людьми, варто слідкувати за оновленнями в групі заходу (https://vk.com/campchistiyprostir) та на офіційному сайті кемпу (http://chistiyprostir.blogspot.com/).  

Олена Сідорова

фото - Артем Луценко

Переглядів: 768 | Додав: R_Editor0073 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024