Неділя, 05.05.2024, 19:11
Кафедра видавничої справи та редагування КДПУ
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 ... 15 16 »

Бразильський письменник Пауло Коельйо радив під час подорожей уникати музеїв, натомість більше цікавитись сучасним життям міст. Цього правила дотримувалась кіровоградська делегація під час поїздки до Запоріжжя, адже для багатьох учасників знайомство з цим містом відбулося вперше.

Приводом для поїздки стала участь у студентському фестивалі «Медіафест», який мав відбутись у Запоріжжі в кінці квітня. Але його перенесли на осінь, проте студенти та викладачі кафедри видавничої справи та редагування вирішили не скасовувати поїздку, а приїхати в козацьку столицю, аби познайомитись із містом.

Нашій групі дуже пощастило з гідом по місту. Це була колишня завідувач кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. Винниченка Олена Олександрівн ... Читати далі »

Переглядів: 600 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 18.05.2015 | Коментарі (0)

В сучасному світі працівник медійної сфери – це не лише звичний для нас журналіст, теле- або радіоведучий. Той, хто прагне доносити інформацію до широких аудиторій, постає в нових, часом, досить несподіваних, амплуа. Про специфіку роботи art-food-фотографа і блогера студентам спеціальності «Видавнича справа та редагування» розповіла  Галина Артеменко – випускниця факультету філології та журналістики, а нині – автор кулінарного блога «Життя смачне» і ведуча кулінарного шоу на телеканалі «Кіровоград».

"Пропрацювавши два роки у прес-службі, вирішили насмілитись і зайнятися тим, що завжди любила – кулінарією. Але в моєму випадку здобута професія дала змогу дивитися на цю справу більш широко, ніж на про ... Читати далі »

Переглядів: 600 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 07.04.2015 | Коментарі (0)

19 березня – знакова дата для кожного українського філолога, адже в цей день народилася видатна українська поетеса Ліна Костенко. Цьогоріч поетеса відсвяткувала 85-річний ювілей. Вже стало доброю традицією проведення поетичних заходів, приурочених до цієї події, на факультеті філології та журналістики.

Вшанування ювілею Ліни Костенко відбулось у вигляді поетично-музичного марафону, який об’єднав не лише студентів і викладачів філологічного факультету, а й усіх кіровоградців, небайдужих до української поезії.

Розпочався марафон імпрезою «Хай буде все небачене побачено», ініційованою студентами та викладачами факультету філології та журналістики. Поезія Ліни Костенко звучала у виконанні самої поетеси (го ... Читати далі »

Переглядів: 729 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 23.03.2015 | Коментарі (0)

Вечір пам’яті Володимира Івасюка з метафоричною назвою «Візьми з собою мою пісню – я в неї щастя наспівав» зібрав багатьох шанувальників творчості в день народження видатного композитора 4 березня в галереї «Єлисаветград». Організатори вечора запевнили, що наступного року на Кіровоградщині обов’язково відбудеться «Івасюк-фест» – мистецький проект, який в черговий раз, але на масштабнішому рівні, відкриє творчість Володимира Івасюка для молодого покоління українців.

Для значної частини присутніх цей захід став можливістю ближче познайомитися з творчістю Володимира Івасюка. «Шкода, що ми так мало знаємо про Івасюка ... Читати далі »

Переглядів: 602 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

Наприкінці зими відбувся другий етап обласного конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-слухачів Малої академії наук України.

Журналістикознавчі дослідження юних академіків і цього року були виконані на високому фаховому рівні, про що зазначили члени журі – Роман Пикалюк та Сергій Ткаченко, викладачі кафедри видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка. На захист робіт МАНівців були запрошені журналісти кіровоградських ЗМІ, що створило цікавий і пізнавальний діалог.

Всі учасники обласного туру (а їх було дев’ять – були представлені Кіровоград, Олександрія, Долинський район) продемонстрували серйозність у ставленні до наукового дослідження, результати журналістикознавчих розвідок були обґрун ... Читати далі »

Переглядів: 1043 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 12.03.2015 | Коментарі (0)

Прийшла я на тренінг

Та й думку гадаю:
«Чому монографію

Я не читаю?»

Як оформити та підготувати до друку науковий текст? Як зробити його більш цікавим для читача?

Про це та інше розповіла на тренінгу Наталя Романюк – випускниця кафедри видавничої справи та редагування КДПУ, а нині – викладач кафедри видавничої справи та мережевих видань Київського національного університету культури і мистецтв.

Молода та енергійна, розумна і активна дівчина після випуску з КДПУ продовжила навчання в столичному навчальному закладі, зараз вона продовжує кар’єру науковця, продовжуючи навчання в аспірантурі, та вже видала власну монографію під назвою «Видавнича справа в Єлисаветграді».

... Читати далі »
Переглядів: 544 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 28.12.2014 | Коментарі (0)

«Чи бути, чи не бути, от питання!
Що благородніше в душі: терпіти
Пращі і стріли злющої фортуни,
Чи збунтуватися против моря туч
І бунтуванням їм кінець зробити?»

Монолог Гамлета з трагедії Вільяма Шекспіра у перекладі Пантелеймона Куліша… Здавалося б, що особливого у цих рядках і навіщо взагалі писати їх на сайті кафедри видавничої справи та редагування Кіровоградського педуніверситету? Даючи відповідь, зайду здалеку. Почну із самого початку…

Дві дівчини, студентки КДПУ, одногрупниці і за сумісництвом подруги, сиділи якось у кав’ярні і читали поезії (так, автор цієї статті саме так уявляє процес народження ідеї, яка, напевно, стане своєрідною традицією). Чи то кава була напрочуд смачна, чи то вірші настільки надихнули, але «стрель ... Читати далі »

Переглядів: 560 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 21.12.2014 | Коментарі (0)

Новий проект кафедри видавничої справи та редагування – інтенсив «Видавничий non stop. Журнал за 4 години» відбувся  у тандемі з відомим київським журналом "Люблю каву". Захід відбувся за підтримки постійних партнерів кафедри видавничої справи та редагування: Jane&Vika Creative Group та Львівська майстерня шоколаду (м. Кіровоград).

Своїм досвідом підготовки журнального видання поділилися Дар'я Кузнєцова – засновник та головний редактор журналу "Люблю каву" і Катерина Перконос – літературний редактор журналу, відома також як  літературний редактор журналу для дітей "Пізнайко" та перекладач зарубіжнихих серіалі ... Читати далі »

Переглядів: 504 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 19.12.2014 | Коментарі (0)

«Спробувати на смак поезію та прозу» - під таким гаслом 27 листопада у Львівській майстерні шоколаду пройшов поетичний каппінг – мистецький захід, ініційований студентками 3 курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Вікторією Гапоненко та Альоною Олійник. Співорганізаторами події стала кафедра видавничої справи та редагування.

Каппінг – це професійна дегустація кави, тож у організаторів заходу виникла ідея поєднати традиційні для факультету філології та журналістики поетичні читання з атмосферою Львівської майстерні шоколаду. Тож природно, що поетичний каппінг був присвячений темі кави та шоколаду.

Такий нестандартний формат зустрічі дозволив поєднати смак кави та шоколаду з поезією, музикою, образотворчим мистецтвом. Учасником ... Читати далі »

Переглядів: 582 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 05.12.2014 | Коментарі (0)

Те, що книга «Рух. Початок», яка писалася десятиліттями, побачила світ 21 листопада, – символічно, адже, за переконаннями рухівців, Революція гідності була логічним продовженням боротьби за утвердження української державності.  І ця боротьба досі триває.

 «Ця книга – не нарис, як дехто думає, історії обласного осередку національно-демократичної партії, якій судилося наприкінці ХХ століття стати основним будите лем відновлення державної незалежності України», – стверджує Василь Бондар у передмові. Це картина опритомлення української людини, особливий non-fiction, який повертає обличчям до історії, руйнуючи міфи і стереотипи ,нав’язані Росією і тими, хто не хоче бачити Україну незалежною.

... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: R_Editor0073 | Дата: 24.11.2014 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Партнери сайту
Copyright KSPU © 2024